benodigdheden:
230 gram boter op kamertemperatuur
380 gram licht bruine suiker
300 gram fondant chocolade (kan ook met melkchocolade)
2 vanillestokjes
2 eieren
2 eetlepels melk
2 koffielepels bakpoeder
bereiding:
Doe de boter in brokjes en meng ze goed met de suiker door elkaar. Dit doe je best met je mixer of keukenrobot.
Snij de vanillestokjes in twee en haal er de zaadjes uit, en voeg deze bij het mengsel. Voeg nu de twee losgeklopte eitjes aan toe.
Roer er ook de melk doorheen. Voeg dan al kloppend de bloem en bakpoeder doorheen het mengsel. Roer er nu de chocolade doorheen. Neem nu de bakplaat en plaats er bakpapier op, leg een afgestreken eetlepel deeg voldoende uit elkaar op de bakplaat. Druk ze met een vork een beetje plat om ze vervolgens te bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden een 20 minuutjes. Koekjes laten afkoelen. SMAKELIJK.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten